;
Shole Zard

Ingredienser

2,5 dl jasminris

1,5 liter vatten

30 gram smör eller margarin

3 dl socker

1 dl  Famous rosvatten

1 g Famous saffran

0,5 dl strimlad sötmandel

2 msk Famous hyvlad pistach

2 tsk kanel

Shole Zard

Shole Zard är en persisk kall dessert baserat på ris, saffran, kanel, mandel och pistaschnötter.

1. Tvätta riset och blötlägg riset över natten om du har tid och framförhållning.

2. Koka riset i vatten med smör eller margarin i ca en timme. Det ska bli som en grötkonsistens.

3. Tillsätt socker, saffran och rosvatten och rör runt tills sockret löst sig.

4. Förbered portionsformar. Det kan vara små fat, fina glas eller skålar.

5. Fördela rissmeten i formarna och låt svalna.

6. Förvara i kylen några timmar. Helst över natten.

7. Vid servering, garnerar gärna med att strö över ett tunt lager malen kanel, strimlad mandel och hyvlad pistage.