Ingredienser

  • 1 skiva mördeg
  • 1 ägg
  • 1½ dl ost
  • 1 dl hackad ostronmussling (eller annan svamp efter smak)
  • 6-8 hackade dadlar
  • Salt och peppar
  • Hackad gräslök
  • En handfull hackade pistachnötter

Dadel- och ost-tarts

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Kavla ut mördegen till ca 20 x 20 cm. Dela den i sex delar.

3. Pensla delarna med ägg och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Hacka gräslöken och lägg på skivorna. Blanda osten, svampen, kryddorna och resten av ägget. Fördela blandningen jämt mellan delarna.

5. Strö över pistachnötter och sedan dadlar.

6. Tillaga i ugnen i ca. 15 minuter tills kanterna har fått svälla och fått en gyllengul färg. Servera med en trevlig sallad.