Viktig information om våra dadlar

I uppståndelsen kring fall av hepatit A som kan ha spridits via iranska dadlar kan vi på Nassim lugna Er med att Famous Färska Dadlar inte tillhör de som utreds. Våra dadlar är och förblir pålitliga.

Måndagen den 29e april rapporterade DN att folkhälsomyndigheten utreder ett utbrott av hepatit A, där smittokällan tros vara importerade dadlar. Infektion med Hepatit A kan ge klåda och långvariga influensa-symptom. Livsmedelsverket har konstaterat en koppling till ett liknande utbrott i Danmark förra året och har mer information på sin hemsida.

Miljöförvaltningen bekräftade i mars vad vi redan visste - vår leverantör av dadlar har ingen koppling till det som hände i Danmark. Vi har inte fått något meddelande från myndigheter att det skulle finnas något problem med våra produkter. Allt tyder på att du tryggt kan äta Famous färska dadlar utan risk.

Vi är glada över att kunna tillhandahålla dadlar som bara för med sig god smak, men givetvis tar vi situationen på allvar och är i samtal med myndigheter. Vi vill att du ska kunna njuta av färska dadlar utan att oroa dig.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss via Twitter, Facebook, email, eller telefon 040-965002


2019-05-21 10:47